0

Bioshock Infinite

År: 2013
Utvecklare: Irrational Games
Utgivare: 2K
Genre: FPS
Antal Spelare:1
Format: PS3 PC PS4
Åldersgräns: 18
Regissör: Ken Levine
Musik: Garry Schyman

Handling:
Spelet handlar om en man som varit före detta soldat och måste betala sina skulder. För att göra det måste han hitta och rädda en kvinna som är fångad någonstans i Columbia.


Gameplay:
Spelet är ett first person single player shooter spel. Man använder sig av olika krafter och förmågor som kallas Vigors. Stridsscenerna sker i realtid och du kan välja olika svårighetsgrader.

Ljud:
Garry Schymans ljudbild och musik är filmisk och förstärker stämningen. Karaktärernas röster är trovärdiga.

Grafik:
Grafiken är enastående
Staden Columbia i himlen, till exempel, är vackert skapad. Mycket spänning och utforskande i olika miljöer i staden. Väldigt bra ljus-sättning. Snyggt designad steampunk-miljö


Jag gillar handlingen i spelet. Man kastas in i en handling där man som spelar inte kan någonting om omvärlden. Man är som ett blankt papper men ju mer man spelar desto mer får man lära sig om historien och alla karaktärer. Handlingen blir mer och mer filosofisk. Det är väldigt lätt att bli investerad i att vilja ta reda på mer. Man får inte alla svar direkt utan de kommer i små doser under hela spelets gång. Sättet handlingen berättas på öppnar upp för många djupa filosofiska tankar.

Spelet har sina svåra stunder vilket är roligt för mig som gillar en utmaning. Man kastas snabbt in i att behöva slåss mot fiender men ju mer vana man får desto mer kapabel blir man att hantera striderna. Det känns som en vinst efter varje strid man lyckas överkomma.

Betyg/Motivering: 5/5

Om författaren
Alexander är gärna både framför och bakom kameran. Stora intressen är spel och film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skrolla till toppen