Om Mediatorget

Mediatorget

Mediatorget är en daglig verksamhet där personer med intellektuella funktionsnedsättningar arbetar med film- och mediaproduktion. Här jobbar vi med kreativa och journalistiska uttryck och använder musik, film, internet, text och andra medier som verktyg. Verksamheten är sedan 2020 en del av Räddningsmissionen.

Bild: Samuel Potter
Bild: Samuel Potter

Tillsammans skapar vi förändring

Det övergripande målet med Mediatorget är att varje enskild människa ska känna gemenskap och meningsfullhet genom sitt arbete. Här får du som deltagare möjlighet att utvecklas efter dina egna förutsättningar och i ditt eget tempo. På Mediatorget har alla medarbetare inflytande i verksamheten och bestämmer tillsammans hur arbetsplatsen ska se ut, fungera och vilka mål som ska uppnås. Här arbetar vi både med gemensamma och individuella projekt. Ingen film kan dock skapas utan samarbete!


Vår youtube kanal:
https://www.youtube.com/mediatorget

Bild:Julian Parker
Bild:Julian Parker

Vad vi gör

På Mediatorget skapar och lär vi oss om många olika typer av film och media. Några exempel på arbetsområden är: 

  • Film. Vi gör bland annat reportage, intervjuer, sketcher och kortfilmer. 

  • Filmanalys. En gång i veckan har vi filmanalys, vilket ger oss kunskap om manusskrivande, skådespeleri och filmteknik. 

  • Manusarbete. Gemensamt, och enskilt med stöd, skriver vi manus till våra projekt.

  • Workshops. Hos oss finns möjligheten att delta i workshops inom olika områden, som exempelvis intervjuteknik, kamera, photoshop och redigering samt skådespeleri och manusskrivande. 

  • Ljudteknik och digital musikproduktion. Vi skapar musik tillsammans. Filmmusik, jinglar, låtar och ibland kan det bli en musikvideo.

  • Social media: Vi hjälps åt att nå ut i världen tillsammans via social media och vår välbesökta youtubekanal.

  • Vi arbetar utåtriktat: Vi filmar, gör studiebesök och research utanför våran DV-lokal.

  • Vad har DU för idéer?

På Mediatorget får du som deltagare vara delaktig och komma med idéer. Vi har utrustning och resurser som gör det möjligt att exempelvis arbeta med 3D-grafik, animation och stillbildsfotografering.  

Telefon:                031-21 94 00.
Besöksadress:     Munkebäckstorget 3, 416 73 Göteborg
E-mail:                 
info@mediatorget.tv

Mediatorget är en del av Räddningsmissionen

Skrolla till toppen