0

Semesterminne från Natalie

Mitt bästa semesterminne var när jag åkte till Hawaii och träffade en släkting som jag inte visste att jag hade. Det började med att jag vaknade på morgonen och min mamma berättade för mig att hon hade en märklig dröm, vi hade varit och ätit middag med några avlägsna släktingar som hon inte kände igen. Jag tänkte inte så mycket mer på det och på eftermiddagen så bokade jag in en behandling på spaet som låg i anslutning till hotellet, när jag då var på behandlingen så började jag prata med han som ägde spaet och jag fick reda på att han var ifrån Kroatien och jag sa då att jag var halv ungersk. När jag skulle betala så sa han min mammas efternamn vilket jag tyckte var konstigt eftersom jag inte hade nämnt det, jag frågade då om jag hade sagt min mammas efternamn och han frågade om hon också hette det för han hade nämligen samma efternamn. Vi skojade om att vi kanske var släkt och han sa att han gärna ville möta min mamma, så jag sprang upp till hotell rummet och sa till min förvånade mamma att jag hade träffat en släkting till oss och att han jättegärna ville träffa henne, hon påminde mig då om sin dröm.

Vi gick ner dagen efter och det visade sig att hans gammel- farfar hade simmat över från Ungern till Kroatien och lämnat efter sig 8 barn och att han hade växt upp i en by i Kroatien som låg på andra sidan sjön, mittemot den byn som mina morföräldrar växte upp i. Han hade kommit till USA på nittiotalet och hade fru och två barn, ett barn med en amerikanska och ett annat som var halv Japan. Han lärde också ut massage kurser, både i Hawaii och i Japan och erbjöd sig att ge mig en utbildning gratis om jag bestämde mig för att åka till någon utav länderna. Det blev tyvärr inte så att vi höll kontakten men det var en väldigt häftig upplevelse. För övrigt så rekommenderar jag varmt Hawaii som ett resmål, det är en fantastisk ö och jag hade jätte trevligt där.

 

Skriven av Natalie Envall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skrolla till toppen