0

Spelrecension: Football Manager

Olov recenserar det klassiska spelet Football Manager

År: 1993-2015
Genre: Sport
Format: PC

Betyg: popcornpopcornpopcornpopcornpopcorn

Skulle du vilja träna ditt favoritlag i fotboll och föra dem ut till Champions League och sen bli tränare för nåt annat lag, eller göra som Alex Ferguson i Man United stanna i flera säsonger? Eller kanske ta över en storklubb som Jürgen Klopp i Liverpool?

Den möjligheten har du i PC-spelet Football Manager (som tidigare hette Championship Manager).

football-manager

I de första spelen på 90-talet såg man bara en textremsa hur matchen spelades och det blinkade till när det blev mål. Nu har det utvecklats jättemycket, man kan prata med spelare och kritisera eller hylla dom. De reagerar även när jag som tränare pratar med massmedia på presskonferenser och de blir sura om de får sitta på bänken som det är på riktigt.

Jag har spelat igenom i princip alla Championship manager och Football Manager spelen. Jag var så glad när jag var nere på en tv-spels butik för många år sen och såg att man kunde träna sitt favoritlag, och jag tycker fortfarande att det är lika roligt. Riktigt roligt är det att värva framtidslöften och ta sitt lag ut i Europa och spela CL eller EL, eller varför inte ta ett lag från Division 2 till Allsvenskan.

Ett hett tips för dig som älskar fotboll och vill träna ditt favoritlag: skaffa Football Manager.

 

Om författaren
Kontakta mig på olov@mediatorget.tv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skrolla till toppen