0

Splinter Cell Conviction

Fakta: Splinter Cell Conviction
Platform:  PC XBOX 360 Windows IOS Android Macosx
Utgivningsår 2010
Utvecklare: Ubisoft
Utgivare: Ubisoft
Genre: Action/stealth

 

Antal Spelare: single player och multiplayer
Medie format: blu ray dvd nedladdning
Regissör: Maxime Beland
Producent: Alexander Parizeau
Manusförfattare: Richard Dansky Mike Lee
Musik: Kaveh Cohen Michael Nielsen Amon Tobin
Grafisk Design: Steven Masters

 

Jag har spelat Tom Clancys Splinter cell Conviction som är den femte delen i splinter cell serien. 

Tre år har gått sedan Sam Fishers äventyr i föregångaren Splinter Cell Double Agent. Nu befinner han sig på Malta för att undersöka rykten rörande hans dotters död. Under tiden han är där får han ett samtal från en tidigare kollega som berättar att han är i fara och måste därifrån. Sekunder senare hörs några skott och äventyret börjar. 

Gameplay skiljer sig från tidigare Splinter Cell genom att ha ett högre tempo och att man kan eliminera flera fiender samtidigt snabbt och tyst. T.ex. kan man inte längre gömma fiender i skuggan. Om man blir upptäckt av en fiende visas en skugga som indikerar ens sista kända position för fienden. Man kan också skjuta sönder lampor för taktisk fördel. I spelet finns det ett utformat system där man klarar olika utmaningar beroende på spelstil och skicklighet.

Musiken skiljer sig även den från de tidigare spelen i serien, vars stämningsfyllda och engagerande stil var ikoniskt för serien. Nu känns musiken mer filmisk och nervkittlande. 

Grafiken är visuellt välgjord med ljuskällor som indikerar ens synlighet tydligt. Även karaktärs-modellerna och miljöerna känns trovärdiga och inlevelsefulla. Karaktärens rörelsemönster är klart utvecklade från föregående spel i serien. De känns mjukare och mer autentiska. 

Sammanfattning
Grymt välgjort spel som jag tycker mycket om att spela. Detta är mer actionfyllt och nervkittlande än det föregående splinter cell spelen. Det är inte lika mycket fokus på planering och taktik som innan. Det fungerar väldigt bra. Jag ger spelet 4 av 5 i betyg.

 

Om författaren
Alexander är gärna både framför och bakom kameran. Stora intressen är spel och film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skrolla till toppen