0

Heavy Rain

Spelrecension av Rod-Alexander

År 2010
Utvecklare Quantic Dream
Utgivare Sony Computer Entertainment
Genre Interaktivt drama
Antal Spelare 1
Format PS3 PS4 PC
Regissör David Cage
Åldersgräns 18
Musik Normand Corbeil

Handling

Spelet börjar med att man får styra en av familjens karaktärer Ethan som är pappa till Jason som just firat sin sons födelsedag en dag innan. Genom olyckliga omständigheter dör sonen Jason och de övriga i familjen blir deprimerade. Ethans andra son Shaun blir kidnappad. Sedan handlar spelet om Ethans jakt för att hitta sin son. Efter att du har spelat spelet ett tag kommer du förstå varför det heter Heavy Rain.

Gameplay: Heavy Rain är ett spel där du förväntas interagera med omgivningen. Spelet har flera svårighetsgrader. Man får ofta utföra olika quick time events. Det innebär att man måste trycka olika knapp kombinationer på kontrollen under begränsad tid så fort de kommer upp på skärmen. Tempot varierar mellan långsamt och inlevelsefullt och snabbt och intensivt.

Musik Musiken är komponerad av Normand Corbeil och är en sorgsen och stämningsfull blandning som passar med det visuella.

Det här var ett spel jag tyckte om väldigt mycket eftersom jag snabbt blev engagerad i handling och gameplay. Det visuella var också attraktivt. Jag rekommenderar det här spelet till de som gillar en bra och fängslande story.

Om författaren
Alexander är gärna både framför och bakom kameran. Stora intressen är spel och film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skrolla till toppen