0

Kom igång med filmskapande!

Morteza rapporterar från en lyckad inspirationsdag på Världskulturmuseet

 


Igår deltog vi i Kultur i Västs ”inspirationsdag om filmskapande” på Världskulturmuseet. Dagen började med en introduktion om de olika stationerna man kunde besöka. Sedan tog vi hissen upp till den fjärde våningen och utställningen Playground som handlar om normer.

Playground - en normbrytande utställning

Playground – en normbrytande utställning

Sedan åkte vi ner till den andra våningen våningen och deltog i en workshop om filmskapande. Filmpedagogen Erika Olsson gav oss i uppdrag att först välja ett tema (vi valde mystisk), sedan fick vi ta tre bilder som passade in i temat. Efter det valde vi en av dessa bilder och skrev ner tre ord som vi kom att tänka på när vi såg bilden. Sedan gjorde vi tre korta filmer med dessa tre ord som tema. Det var en rolig och lärorik övning!

Workshop om filmskapande

Workshop om filmskapande

 

Ett intressant samtal med Tina från Kultur i väst

Ett intressant samtal med Tina från Kultur i väst

 

Jag passade även på att ställa några frågor till Tina Weidelt som arbetar på Kultur i Väst och arrangerade inspirationsdagen.

Hej Tina! Vad jobbar du med på Kultur i väst?
– Jag gör många olika saker, men mitt hjärtebarn är att jobba med filmfestivalen Höstrullen och nästan allt som har med film att göra.

Vad händer här idag?
– Vi har byggt upp olika stationer där det finns filmpedagoger, mediapedagoger och museipedagoger som bjuder på olika workshops. Man kan till exempel testa göra animerad film eller testa en enkel och jättebra metod för hur man kan komma på vad en film ska handla om.

Vad är målet med den här dagen?
– Målet är att inspirera till att göra mer film! Vi vill gärna visa att det är enkelt att komma igång, det är inte så svårt som man kan tro. Det handlar egentligen mest om att våga sätta igång.

Vad har ni för erfarenhet av tidigare inspirationsdagar?
– Vi har hållit på med den här sortens inspiration i flera år och det har också gett utdelning. Det finns många verksamheter som kanske först har trevat lite, men sedan kommit igång och gjort film och skickat in till vår filmfestival Höstrullen. Vi ser att inspirationsdagarna ger utdelning!

Tack så mycket!
– Tack själv.

Avslutningsvis vill jag tipsa er läsare om att skicka in era filmbidrag till Höstrullen senast den första oktober. Jag tycker också att ni ska passa på att besöka utställningen ”Playground” som visas t o m den 26 februari 2016.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skrolla till toppen