0

Spelrecension Wii Fit Plus

Wii Fit Plus

År: 2009

Utvecklare: Nintendo EAD

Utgivare: Nintendo

Producent: Tadashi Sugiyama

Kompositör: Asuka Ohta

Spelmotor: Wii Fit

Genre: Fitness game

Speläge: En till flera spelare

Detta spel går ut på att utföra olika träningspass. Utifrån de sex olika träningslägena Yoga, Strength, Aerobics, Balance, Training plus och My wii fit plus kan man välja på över 60 träningsövningar.

För att träna använder man sig oftast av en balansbräda, Nunchuck och/eller en slags handkontroll.

Man kan framförallt träna styrka och balans.

Själv har jag testat två olika balansövningar.

Den första var Ski Slalom som gick ut på att åka igenom portar på tid. Man bestämmer själv farten genom att luta sig på balansbrädan – ju längre fram du lutar dig desto fortare åker man.

 

Den andra heter Table Tilt och som går ut på att få en eller flera bollar, beroende på vilken nivå man har klarat sig till, i ett eller flera hål på en bräda som rör sig efter ens egna rörelser på balansbrädan. Det som är det svåra är att både få i bollen/bollarna i hålet/hålen samtidigt som att behålla dem kvar på brädan utan att de faller över kanten – för då får man börja om.

 

 

Betyg: Detta spel får av mig 3.7/5 i betyg för att det är välgjort, utformningen i sin helhet är bra och det är spelbart. Men jag hade hellre spelat ett vanligt sportspel då de är roligare. Dock gillar jag ändå balansspel, och av de två övningarna jag testade så tyckte jag mest om Table Tilt, eftersom det var svårast att spela.

Om ni vill se mig testa detta så kolla in klippet Hälsovecka på Dalheimers hus här på vår webbsida eller klicka er till vår youtube-kanal  www.youtube.com/mediatorget/.

Om författaren
Alexander är gärna både framför och bakom kameran. Stora intressen är spel och film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skrolla till toppen