0

TEMA VÅR: Allsvensk hemmapremiär

För mig är ett vårtecken att Allsvenskan har börjat igen, och igår var det hemmapremiär för IFK Göteborg. Jag har säsongskort i klacken så jag kommer kanske kunna rapportera från fler matcher längre fram om intresset är stort nog för det. Matchen vanns för övrigt av IFK Göteborg med 1-0 efter ett riktigt klassmål av Sören Rieks efter 7 minuter. I andra halvlek var det BK Häcken som dominerade och var ett ribbskott ifrån en kvittering, Blåvitts backlinje räddade laget från ett bakåtmål men den som var bäst på plan och gjorde mest enligt mig var Haitam Aleesami som var riktigt bra på sin kant med klockrena brytningar. Och de visar prov på varför Blåvitt hade Allsvenskans bästa målvakt och minst insläppta mål förra säsongen.